Robert Kubica sok éven át nem versenyzett az F1-ben. A visszatérésen dolgozott éveken át. Visszaülhetett a versenyautóba és ott lehet a rajtrácson, de a visszatérés nem alakult jól. Az utolsó rajtsorban foglalhat majd helyet a lengyel versenyző.

2011-ben rally balesetet szenvedett. Két évig azon dolgozott, hogy visszatérhessen. A Williams egy nagy múltú csapat. Viszont mostanában nem a virágkorát éli. Tavaly nagyon rosszul mentek a dolgaik. Idén lehet még mélyebbre csúsztak. Kubica így nem tudja megmutatni mire lenne képes.

A harmadik szabadedzésen elmértem a bokszkijáratot. Az időmérő sem volt túl jó. Valami furcsa dolog történt és ez nem pozitív. Még vizsgáljuk mi lehetett az. A 10-es kanyar kijáratánál hibáztam. Megérintettem a falat. Ez lett volna az első köröm, mikor vezetni tudtam volna az autót. Vesztenivalónk nincs. Több tapadás volt az autónak, mint korábban. Egy másodperccel voltam jobb az addigi körömnél. Csak kisodródtam. Kár érte. Mindent kielemzünk. Olyan dolog is befolyásolhatja a teljesítményt, melyeknek nem tulajdonítunk jelentőséget”- mondta Robert Kubica.