Többször elhangzott, hogy a Ferrari nem azt hozta Melbourne-ben, amit Barcelonában mutattak. Nem lehetett tudni, hogy a Mercedes lépett el ennyire vagy az olaszokkal van baj. Max Verstappen még Sebastian Vettel-t is megelőzte és taszította le a dobogó harmadik fokáról. Mi történt a Ferrarival? Matttia Binotto értékelte az ausztrál hétvégét.

Mattia Binotto első versenyén ülhetett a csapat vezetői székében. Az eredmény mondhatni kiábrándító volt. A rajt után a Ferrari egyre jobban szakadt le a Mercedesekről és a futam végén még a Red Bull is keresztbe lenyelte őket. Mi történt a Ferrarival? Sokan nem hinnék el, hogy az olaszok lettek a harmadik erő a mezőnyben. Mattia Binotto szerint már péntektől gondok voltak.

“Már pénteken sem találtuk magunkat a pályán. A verseny pedig jól megmutatta és tükrözte a szombati időmérőt. Mindent megtettünk a helyes beállítás érdekében. Ez nem sikerült. Ez egy olyan pálya, ahol a versenyző nincs összhangban az autójával. Így a határokat sem tudja feszegetni. Sok adatunk van. Ezt ki kell elemeznünk. A teljesítményünk nem mutatta meg az autó valódi erejét. Több van bennünk. Meg volt a lehetőségünk rá, hogy ezt kihasználjuk, de minden bokszkiállás kockázatot hordoz magában. A pontszerzés fontosabb volt mindennél. Vannak helyszínek, ahol nem mi vagyunk a legjobbak. De a pontszerzés fontos. A biztosan választottuk. Mindent alaposan megvizsgálunk.”- mondta Mattia Binotto.