Arról már beszámoltunk a futam után, hogy Valteri Bottas nyerte a 2019-es szezonnyitó futamot. Azonban a finntől szokatlan üzenet hangzott el. A kritikusoknak azt üzente, hogy “*****átok meg!”

Sok mindennek nevezték már Bottast. Volt ő már hős és sótlan is, de a vasárnapi futam után megmutatta, hogy tele van érzésekkel. Olyat mondott a leintés után, amit eddig nem hallottunk tőle. Nyilván azoknak szólt, akik nem hittek benne. A mondat így hangzott….”Tudják azok, akiknek szól…****átok meg!”

A példa is jól mutatja, hogy a finn versenyzőben több potenciál is rejlik. Arcára fagyott hűvössége sokszor frusztrációba csap át. Sokszor kapott éles, kemény kritikát. Hamilton mellett örök másodiknak tekintettek rá. Egyesek 2020-ra már Esteban Ocon-nak adnák át a helyét. Ez az üzenet jól mutatja, hogy kipihente magát és teljesen felkészült a 2019-es szezonra. Még az sem vetette vissza, hogy fő szponzora hátat fordított neki. A szünetben előre figyelmeztetett mindenkit. Idén egy másik Bottast láthatunk a versenypályán.

“Az ember mindig tanul valamit. Megtanultam és rájöttem mi működik és mi nem. Rájöttem, hogy miként lehet a legjobban felkészülni. Mennyit kell a szezonra pihenni és mivel töltsem a szabadidőm. Minden területen igyekeztem fejlődni. Mindent ki akarok hozni magamból. Nehéz elmondani, hogy mi zajlott le bennem a szünetben. A dolgokhoz való viszonyulásom megváltozott. Főleg az élethez és a versenyzéshez való viszonyulásom az, ami más lett…..”- mondta Valteri Bottas.