Elég felemás napot zárt a Haas Ausztráliában. Romain Grosjean a tavalyi futamhoz hasonlóan kiesett a versenyből. Kevin Magnussen a pontot értő hatodik helyen zárt Melbourne-ben.

2018-ban a Haas elég jó helyen állt a vasárnapi futamon. Egy rosszul sikerült kerékcsere miatt mindketten kiestek. Nagy volt a nyomást az amerikai csapaton. Nem akarták, hogy a kerékcsere baki megismétlődne. Grosjean és Magnussen a hatodik és hetedik helyen várhatták a rajtot. Minden adott volt egy kettős pontszerzéshez. Grosjean futamának ismét a kerék vetett véget. Magnussen azonban elég jól ment és hatodik helyen zárta a versenyt. A dán elégedett az eredménnyel.

“Sajnálom, hogy nem sikerült mindkét autóval célba érni. Biztos vagyok abban, hogy Romain is szerzett volna pontot. Erős időmérős eredményünk volt. Csalódott vagyok, hogy nem jött össze minden ma. A hatodik hely jó eredmény. Jól sikerült a rajtom. Az egész futam alatt jól működött az autó. Nyomtam a gázt és a gumira is figyeltem. Tökéletes évkezdet számomra.”- mondta Kevin Magnussen.