Kimi Raikkönen az Alfa Romeo színeiben már is pontszerző helyen végzett. Azonban a finn nem volt túlságosan elégedett. Szerinte többre is képes lehetett volna. Az autó fékeivel voltak problémái.

Kimi Räikkönen pályafutása 17. F1-es szezonjának vágott neki. Nem kizárt, hogy utolsó éveit tölti a finn az F1-ben, de ezt is egy pontszerző hellyel nyitotta meg. Az Alfa Romeo színeiben versenyez, felszabadultan. Szerinte többre is képes lett volna, de egy elszabadult fólia és pár meg nem oldott gond akadályozta a jobb eredmény elérésében. A kilencedik helyről várhatta a 70. F1-es szezon rajtját. Lando Norris visszaesett és Romaoin Grosjean is kiesett előle. Papíron két helyet is előreléphetett volna, de a kerékcseréje elég korán megtörtént.

“Kisebb gondunk támadt a fékek hűtésével. A sisakvédő fólia eltömítette az. Így korábban kellett kiállni kereket cserélni. Az autó sebessége jó volt. De ezen a pályán nagyon nehéz előzni. Az utolsó lépést nehéz megtenni ezen a pályán. Az eredménnyel nem vagyok túlságosan megelégedve, de valamilyen szinten elfogadható. Ha a pár gondot leszámítjuk az autó rendben volt. Jobb eredményt is elérhettünk volna a bajnok nélkül. Első versenynek megteszi. Nem baltáztunk el semmit. Készülhetünk a következő futamra.”- mondta Kimi Raikkönen.