Az Ausztrál Nagydíjon eléggé elmaradt a Ferrari ahhoz a teljesítményhez képest, amit elvártak tőlük. Mattia Binotto abban bízik, hogy sikerül a hibákat kiküszöbölni, de a riválisok erejét sem becsülik le.

A téli teszten a Ferrari eléggé gyorsnak és erősnek tűnt. Ebből semmi sem látszott a szezonnyitó futamon. Már szombaton látszott, hogy nem az ő hétvégéjük lesz. Vasárnap a Red Bull pilótája, Max Verstappen is megelőzte Sebastian Vettel-t és taszította le a dobogó harmadik fokáról. Mattia Binotto nem volt elégedett. Nem is lehetett, mert a versenyzői a negyedik és ötödik helyen végeztek. Lesz javulás? A Ferrari csapatfőnöke ebben bízik.

“A bahreini pálya merőben más karakterisztikákkal rendelkezik, mint a melbourne-i. Az elmúlt napokat azzal töltöttük, hogy megértsük mi történt a szezonnyitón. Nem tudtuk megmutatni mire képes az autónk. Bahreinben úgy gondoljuk, hogy érezni fogjuk a javulást. De azzal is tisztában vagyunk, hogy az ellenfelek is erősek lesznek. Mindenki nagyon várja, hogy újra versenyezzünk. A pálya a sivatagban van. Sok homokot fúj a pályára a szél. Nem könnyű megtalálni a megfelelő ritmust. Minden kör különbözik a többitől. Az időmérő döntő is lehet. Hibázni is könnyű ezen a pályán. elég csak megcsúszni és vége annak a körnek.”- mondta Mattia Binotto.