Cyril Abiteboul véleménye szerint szerint a Renault csapatnak szigorúan kell értékelnie saját eredményeit. Eléggé kiábrándító volt számukra a szezonnyitó. Ezt a francia csapat vezetője látja így. Azt is hozzátette, hogy Daniel Ricciardo-nak nagyon hozzá kell szoknia a középmezőnyhöz.

A Renault célja az volt, hogy csökkentse a hátrányát a top csapatokkal szemben. A szezonnyitón elég nagy pofont kaphatott a francia csapat. Nemcsak a hátrányt nem tudták csökkenteni, de a középmezőnyben sem ők voltak a legjobbak. A Renault versenyzői közül egyikük sem jutott be a Q3-ba. Az időmérőn megkapták a hideg zuhanyt. Vasárnap Nico Hülkenberg a hetedik helyen végzett, de Daniel Ricciardo már a rajtnál leamortizálta autója első szárnyát. Pár körrel később fel is adta a futamot. Abiteboul is nyíltan kimondta, hogy többet vártak az első futamtól.

“Korábbi években elégedettek lettünk volna ezzel a kezdéssel. De idén ez kevés. Csalódottak voltunk. Tudjuk, hogy az autóban van annyi, hogy a középmezőny elején harcoljon. Nem ezt láttuk. Se az időmérőn se a futamon. Nagyon remélem, hogy Bahreinben többet tudunk majd felmutatni. Következetesen kell teljesítenünk. Mindig a legjobb formánkat akarjuk összehozni. Pontokat akarunk szeretni. Meg akarjuk mutatni, hogy ez egy kiváló csapat. Szigorúnak kell lennünk magunkkal és keményen kell dolgoznunk.”- mondta Cyril Abiteboul, aki Daniel Ricciardo hazai futamáról is mondott pár szót. Szerinte meg kell szoknia azt, hogy nem az élen harcol. Elmondása szerint Bahreinre már nem lesz ilyen feszes a tempó és jobban fel tud majd készülni.

“Nem alábecsült volna bármit is. Egy középcsapat másként működik, mint egy top istálló. Danielnek talán vastagabb bőrt kell növesztenie és türelmesebbnek kell lennie a rajtnál. Nagyon intelligens. Bahrein egy tradicionálisabb pálya. Minkét oldalon több a hely.”- zárta Cyril Abiteboul.