A kínai futam alatt arra kérték Leclerc-t, hogy engedje el Vettel-t. Ezzel nem értett egyet, de eleget tett a kérésnek. Mattia Binotto cáfolta azt, hogy Vettel-t akarták volna ezzel előnyben részesíteni. Sebastian Vettel pedig a Verstappen-nel való csatájáról beszélt.

Leclerc a rajtnál megelőzte Vettel-t. A csapata arra kérte a futam alatt, hogy a nála nem gyorsabb Vettel-t engedje maga elé. Bíztak abban, hogy a német fel tud zárkózni a Mercedesekre. Leclerc szerint gyorsabb tudott volna lenni Vettel-nél, de a helyét már nem kapta vissza. Binotto elmondta, hogy a Ferrari érdekeit nézték.

“Megértem Charles érzéseit. A futam ezen szakaszán a Mercedes gyorsabb volt, és megpróbáltak Sebastian-nal elkapni őket. Meg akartuk nézni, hogy tudja-e tartani a Mercedesek tempóját. Ez fontos volt a verseny ezen szakaszán. Nem arról volt szó, hogy valamelyiküket is előnyben részesítettük volna. Megpróbáltunk mindent beleadni. Meg kellett próbálnunk Sebastian-nal. Ha Charles mérges, akkor joggal az. Legközelebb talán vele próbáljuk meg. A Mercedes egész hétvégén gyors volt. Ma is. Minden hétvégén megfordul az erőviszony. Bahreinben mi, most ők voltak a gyorsak. Így kell tekintenünk a bajnokságra: ha szoros a verseny, akkor különböző szituációkban lehetünk egy-egy versenyen. Az autót fejleszteni kell. Meg kell bizonyosodnunk arról, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy mindig az élen legyünk. Meg kell vizsgálnunk az adatokat. Visszamegyünk Maranellóba és felkészülnünk a következő versenyre.”- mondta Mattia Binotto.

Max Verstappen a top csapatok közül elsőként állt ki kereket cserélni. Vettel és Leclerc között találta magát. Vettel a kerékcseréje után nem sokkal Max Verstappen előtt tért vissza a pályára. A hideg gumikon kellett védekeznie. Verstappen támadhatta az üzem meleg gumikkal. A 15-ös kanyarban sikerült megelőznie a Red Bull pilótájának, de elfékezte magát. Így Vettel vissza tudta venni pozícióját.

“Láttam, hogy nagy tempóval közeledik. Az egyenes végén elég nagy a tempó. Ismerve Max-ot tudtam, hogy megpróbálja az előzést. Megpróbáltam visszavágni és sikerült. Volt egy meredek pillanat, nyitnom kellett a kormányon kicsit, de jó volt. Majdnem egy autóhosszal elém került. Jót harcoltunk. Jobb lett volna, ha egy kicsit gyorsabbak vagyunk. Örülök a dobogónak, de ez így nagyon kemény. Próbáltuk a Mercedeseket elválasztani. Nem sikerült. Gyorsak voltak az elejétől kezdve. A célunk az volt, hogy elkapjuk a Mercedest. Jó munkát végzett Lewis és Valteri.”- mondta Sebastian Vettel.