Danyiil Kvjat a kínai futamon bokszutca áthajtásos büntetést kapott. Az orosz pilóta nem értett egyet a bírákkal és szíve szerint elbeszélgetne velük az esetről.

Nem kezdődött jól Kvjat versenye Kínában. Az orosz versenyző balesetbe keveredett. Az esetnek még Sainz és Norris is részese volt. A bírák megvizsgálták az esetet és bokszutca áthajtásos büntetéssel sújtották a Toro Rosso pilótáját. Persze ezzel ő nem értett egyet és szívesen elbeszélgetne az esetről az ítélethozókkal.

“Bosszantó, hogy nem voltunk képesek semmilyen eredményt elérni az elmúlt futamokon. Mindenkinek csalódás. A lehetőségünk megvolt. Fontos pontoktól estünk el. Visszanéztem a rajt utáni esetet és nem értek egyet a ítélettel. Zárt ajtók mögött beszélni fogok a bírákkal és kikérem a véleményüket. A kanyarból kijövet én már egyenesen haladtam. A szabályok szerint nekem hagyni kell egy autónyi helyet magam mellett. Itt hárman haladunk egymás mellett a kanyarban. Az egyik autó épp a pályára próbált visszatérni, a másik pedig hátulról fogott harapófogóba. A hátsó autó nekem ütközött, az én autóm a levegőbe emelkedett és már nem tudtam mit tenni, Lando-nak ütköztem.”- mondta Danyiil Kvjat.