Magyar idő szerint reggel 08:10 perckor elrajtolhatott Kínában az 1000. Forma-1 futam. Az első sorból a két Mercedes, mögülük a két Ferrari. A harmadik sorból a két Red Bull, majd a negyedik sorból a két Renault állt. Ilyen az F1 történetében másodszor fordult elő.

Max Verstappen már a felvezető körön megforgott. Nem ő volt az egyetlen versenyző, aki piruettet mutatott be. Robert Kubica is megpördült. Az első 10 versenyző a keményebb keveréken rajtolhatott és ez az abroncs nehezen melegedett fel. Hamilton a rajtnál átvette a vezetést, és Leclerc is elment Vettel mellett. A piros lámpák kialvása után Bottas kereke kipörgött. Ezért tudott Hamilton az élre állni.

Lando Norris rosszul járt. A Mclaren-t megpöckölték és a brit versenygépét. Saint kicsit nekiment Norris-nak, majd a Toro Rosso-nak, aki újra összeért a Mclaren-el. A törmelék miatt takarítani kellett. Ezért virtuális biztonsági autó lépett életbe. A wokingiak visszaestek a mezőny végére. Norris szerint a Mclaren padlólemeze is sérült.

A hetedik körben már négy másodperccel le volt maradva a negyedik helyen Vettel az élen álló Hamilton-tól. Az első öt versenyző elszakadt a mezőnytől. A nyolcadik körben Antonio Giovinazzi megjárta a bokszutcát. Az olasz versenyző autójára új abroncsokat tettek. A közepes keverék került fel az Alfa Romeo-ra. A másik Alfa Romeo-s versenyző, Kimi Raikkönen három helyet javított a rajt után és a 8. körben már Nico Hülkenberg-et támadhatta. A 11. körben Leclerc-nek szólt a Ferrari, hogy engedje el Vettel-t. A monacói szerint gyorsabb tudott volna lenni a németnél. A köridőkben is ez látszott.

A 12. körben a középmezőny is elkezdte a kerékcseréket. Nico Hülkenberg megjárta a bokszutcát. A 14. körben Vettel már másodszor fékezte el magát. Az él csapatoknak kezdtek elfogyni a gumijai. Leclerc szerint sok időt veszít Vettel mögött, aki folyamatosan elfékezgette magát. Vettel-re is rá szóltak, hogy nyomja meg és gyorsuljon.

Az 1000. futam sem hozott szerencsét a Renault számára. A 17. körben Nico Hülkenberg feladta a futamot. A német beállt a bokszba és be is tolták a német versenygépét. Ebben a körben Max Verstappen is megjárta a bokszutcát. Erre a Ferrari is reagált. Vettel-t hívták először. A holland elé ért vissza a pályára, de előnye nem volt túl nagy. A 15. kanyarban megelőzte Vettel-t Verstappen, de a 16.-ban visszavette a német a pozícióját. A 22. körben Valteri Bottas-t is hívták a bokszba. A finn a második helyről állt ki. Vettel elé sikerült visszaérnie a pályára. A következő körben Hamilton és Leclerc is megérkezett a kerékcserére. A monacóit Verstappen is megelőzte kerékcseréje alatt.

A középmezőnyben zajlott a csapata. Kimi Raikkönen a Red Bull versenyzőjével, Pierre Gasly-val vívott. A harc a hatodik helyért ment. Gasly-nak sikerült az Alfa Romeo-t megelőznie. Raikkönen ismét egy csatázós futamot teljesített. A 27. körben sikerült Romain Grosjean-t megelőznie. A 35. körben Max Verstappen kiállt a második kerékcserére. A Red Bull-ra a közepes keverék került fel. Ebben a körben a Ferrari is reagált. Vettel is kiállt a bokszba egy újabb kerékcserére. A lágy abroncsok kerültek fel a Ferrarira. Leclerc mögé, a negyedik helyre ért vissza a pályára. A 36. körben egyszerre állt ki a Mercedes a bokszba. Gyorsan lezajlott a németek kerékcseréje. Bottas csak Leclerc mögé ért vissza a pályára. A 38. körben Bottas Leclerc-t támadta a friss gumikkal. Másfél körön keresztül sikerült a monacóinak védekeznie. 14 körrel a leintés előtt Leclerc is megjárta a bokszutcát. Így visszaesett az ötödik helyre. Túl sok izgalom nem maradt a futam végére. A Mercedes simán behúzta a futamot. A leintés előtt öt körrel a sebességváltóra panaszkodott Leclerc. Albon a Toro Rosso-val pontot tudott szerezni úgy, hogy a bokszutcából indult. Daniel Ricciardo pedig megszerezte első pontjait a Renault-val. Pierre Gasly autóján két körrel a vége előtt kereket cseréltek. Minden bizonnyal a gyors körért járó egy pontra hajtott a Red Bull.

Eredmény:

1. Hamilton
2. Bottas
3. Vettel
4. Verstappen
5. Leclerc
6. Gasly
7. Ricciardo
8. Perez
9. Raikkönen
10. Albon
11. Grosjean
12. Magnussen
13. Stroll
14. Sainz
15. Giovinazzi
16. Russell
17. Kubica