Günther Steiner arról beszélt, hogy a Bahreinben és Kínában előforduló gumikopás Bakuban is jelentkezhet. A Haas minden rosszra felkészült. Talán Bakuban még nagyobb gondot jelenthet az abroncsok kopása.

A Haas versenygépe gyors, de nem tudják a remek tempót pontokra váltani. Az időmérő edzéseken és a versenyeken is tempó hiánnyal küszködnek. Az amerikaiak hátrafelé lépkednek. Fő ok az lehet, hogy nem tudják a gumikat megfelelő munkára bírni. Ez a probléma Bahreinben és Kínában is jelentkezett. Nincs más, mint ezen a hibán javítani. A csapatfőnök szerint Bakuban még nagyobb gondot okozhat az abroncsok kopása.

“Bahreinben megértettük a probléma okát. Viszont a kínai futamra nem találtuk meg a megoldást. A szezon előtti teszteken nem volt ezzel gondunk. A barcelonai pálya teljesen más, mint a bahreini vagy a kínai. Felkészültem a csalódásokra. Bízom abban, hogy a következő futam előtt sikerült valami megoldást találni a problémára. Azonban az ilyen pályákon nem tudjuk eléggé munkára bírni az abroncsokat. Gyors egyenesekkel tarkított kis energiájú kanyarokkal tarkított pályákon jelentkezik ez a probléma. Nem tudjuk kellően felmelegíteni a gumikat. Ausztráliában nem volt gondunk. A következő két futamon nem mentek jól a dolgok.”- mondta Günther Steiner.