Robert Kubica eléggé csalódott volt a Kínai Nagydíj után. Az első körben a csatákat sem vállalta be, mert tudta, semmi esélye a többiekkel szemben. A lengyel szerint nem volt meg a kellő tempó.

Újabb csalódást tudhatott be Robert Kubica. Az időmérőn a 18. helyet szerezte meg. A 17. helyről várhatta a rajtot. A felvezető körön megforgott. Szerinte vasárnap ez volt a csúcspont. Az utolsó helyen intették le és ismét csalódottan nyilatkozott a lengyel versenyző.

“Túl sok mindent nem tudok mondani a mai napról. Számomra a legizgalmasabb pillanat az volt, mikor a felvezető körön megforogtam. Próbáltam minél jobban felmelegíteni az abroncsokat. Alacsony sebességnél elveszítettem az autót a 6-os kanyarban. A rajt jól sikerült. A belső ívet választottam. Közel voltam a Racing Point autóihoz, de nem tudtam, hogy szűken fordulnak-e. Ezért hagyjam nekik elég helyet. Ezzel én is buktam pár pozíciót. Nehéz kockáztatni, ha tudjuk nem lesz meg a kellő tempó a verseny további részében.”- mondta Robert Kubica