Nico Rosberg szerint a Ferrari hamar utasította Charles Leclerc-et arra, hogy engedje el Sebastian Vettel-t. A német úgy gondolja, hogy Leclerc több időt is megérdemelt volna.

Charles Leclerc a hétvégi futam 11. körében arra kérte csapata, hogy engedje maga elé Sebastian Vettel-t. Idén már több olyan eset is volt, ahol ilyesmire kérték a monacóit. A szezonnyitó futamon ő kérdezte meg a Ferrarit, hogy megelőzheti-e csapattársát. A válasz nemleges volt és tartania kellett pozícióját. Bahreinben az olaszok szintén erre kérték, de ennek ellenszegülve megelőzte Vettel-t. Kínában a rajt után megelőzte csapattársát. Majd pár körrel később el kellett engednie a négyszeres bajnokot. Rosberg ezt az esetet elemezgette.

“Korai és kemény csapatutasítás volt. Együtt kell majd élnie ezzel. Tudatták vele, hogy ezentúl másodhegedűs lesz. A döntés kemény volt. Több időt kellett volna neki adni. Meg tudta volna mutatni, hogy ő is képes egy jó tempót autózni. A Ferrari úgy volt vele, hogy legyél gyors vagy engedd el. Egy esélyt sem adtak neki. Egy vagy két tized volt a különbség, de ez nem elég. Emiatt még Max-al szemben is bukott egy helyet. Remélem összeszedik magukat. Több akciót akarunk látni. Olyan futamot, mint Bahreinben. Bízom abban, hogy visszatér a Ferrari.”- mondta Nico Rosberg.