Sokaknak nagy öröm, de pár embernek lassan már unalmas a Mercedes fölénye. Barcelonában a Mercedes megszerezte ötödik, zsinórban ötödik kettős győzelmét. Bottas indulhatott az élről, de a finn a kuplung miatt veszített egy, majdnem két helyet a rajtnál.

Hamilton a második helyről indult, de a mésodik kanyarban már az első helyen találta magát. A futam el is dől. Sőt, a második hely sorsa is megpecsételődött. Bottas elmondta, hogy a rajtnál a kuplung miatt veszített.

“Igen, szoros volt a rajt. A rajtnál ment el a futamom. A kuplung nem működött megfelelően. Ezt még nem éreztem az autóban. Elképesztő, hogy ötször kettős sikerrel zártunk. A csapat szempontjából hihetetlen az, ami történik. Fontos pontokat szereztem. Minden egyes pont számítani fog a végkimenetelnél.”- mondta Valteri Bottas.

A finn azon túl, hogy boldog volt a futam után, nem értette a Ferrari gyengélkedését. Az olaszok továbbfejlesztett motorral készültek, de meg sem tudták közelíteni a Mercedest. Bottas mellett Pierre Gasly sem értette mitől ilyen lassú a Ferrari.

“Az időmérő meglepető volt. Arra számítottunk, hogy sokkal közelebb lesznek. A téli tesztek eredményeiből kiindulva azt hittük fekszik nekik ez a pálya. De mi jó formában vagyunk. A csapat is remek munkát végez. A beállításokkal is jó irányba mentünk el. A tempónk miatt a csapat tagjai le vannak nyűgözve.”- mondta Valteri Bottas.