Szombaton robbant a hír. Szujó Zoltán pénteken a harmadik szabadedzést már nem közvetíthette. Az MTVA súlyos szerződésszegéssel magyarázta a kommentátor menesztését. Szujó Zoltán szerint a televízióban dolgozó stáb színvonala egyre jobban romlik. A köztévé folyamatosan építi le az F1-et?

Egy hírt sem volt akkor horderejű, mint Szujó Zoltán metszése. Az F1Hírek szakoldalon is tarolt ez a hír. Jobban érdekelte a szurkolókat Zoltán menesztése, mint a lassan unalmassá váló Forma-1. Szujó Zoltán és Wéber Gábor a helyszínről közvetítette volna az F1 eseményeit. Pénteken kint is voltak, de az adás közben felmerült hanghiba olyan nehézségeket okozott, ami miatt a közvetítőstáb kénytelen volt visszautazni Magyarországra. A harmadik szabadedzést már Ujvári Máté ült a menesztett kommentátor helyére. Szujó Zoltán a közösségi oldalán megerősítette a távozásról szóló hírt. A mondataiból egy dolgot kiemelnénk.

A kommentátor szerint a közmédia nem kezeli helyén a csatorna egyik legdrágább és legnézettebb tartalmát. Nem tudják magas szinten tartani a közvetítés színvonalát. leszögezte, hogy a motorsport közelében szeretne tovább tevékenykedni és nem száll ki ebből a világból.

“Szeretnék a motorsport közelében maradni. A Hungaroring kiemelt rendezvényein sorra megjelenek majd. Az interneten elérhető motorsport műsor tovább folytatjuk Wéber Gáborral.”- mondta Szujó Zoltán.