Már szinte unalomba fulladt a Spanyol Nagydíj. A rajt után alig volt előzés. Csak a középmezőnyben zajlottak kisebb nagyobb csaták. Ilyen volt Lando Norris és Lance Stroll csatája is, ami nem végződött jó.

Norris támadta Stroll-t. A célegyenes végén kívülről akarta körbeautózni a kanadait. Stroll nem engedett. Autóját a belső íven tartotta és összeértek. Kicsúsztak és mindkét versenyzőnek véget ért a futam. Norris nem érti, hogy Stroll mire gondolt. A kanadai azzal védekezik, hogy nem volt elég hely két autónak.

“Tudta, hogy ott vagyok az egyes kanyar bejáratánál. Ez a kettes kanyarban a belső ívet jelentette. Nem tudom Lance mire gondolt. A kettes kanyar előtt az autóm ott volt mellette. Mikor balra kormányzott azt gondolhatta, hogy meghátrálok, vagy eltűntem. Nem tudom. Nem adott elég helyet. Elvettem a gázról a lábam, de már késő volt.”- mondta Lando Norris.

A verseny alatt vizsgálták az esetet. A leintés után behívták a bírák a két versenyzőt. Büntetést egyikük sem kapott. A stewardok szerint egyikük sem okolható teljesen, vagy túlnyomó részben a történtekért.