A téli teszteken a Ferrari, az évközi tréningen a Mercedes volt a leggyorsabb. Nemcsak a futamokon, de a tét nélküli tesztelésen is maga mögé utasította a címvédő az olaszokat.

A Spanyol Nagydíj után kétnapos tesztelésen vesz részt a mezőny. Minden csapat nagyon várta már. Így finomítani is tudnak a beállításokon. Közelebb is kerülhetnek a Mercedeshez. Igaz, a német csapat sem tétlenkedett. Munkába álltak és Valteri Bottas meg is nyerte az első tesztnapot. A finn volt az egyedüli, aki 1:16-os köridő alatti időt autózott. Egy tizeddel maradt el a szombati pole-t érő időtől. Bottas több , mint 100 kört tett meg.

Charles Leclerc követtel Bottas-t. Vettel csak a nyolcadik helyen zárt. A német versenyző a Pirelli fejlesztési munkálataiban segédkezett. Danyiil Kvjat végzett a harmadik helyen a Toro Rosso versenygéppel. Az oroszt a Renault versenyzője Nico Hülkenberg és Pierre Gasly követte. Az edzést kétszer is megszakították. Callum Ilott törte össze az Alfa Romeo-t a hármas kanyarban. 40 kört tudott csak megtenni annyira összetörte versenyautóját. Pierre Gasly váltója is megadta magát. A Red Bull a pálya közepén állt meg.

A keddi tesztnap végeredménye:

1. Bottas
2. Leclerc
3. Kvjat
4. Nico Hülkenberg
5 Pierre Gasly
6. Carlos Sainz (55)
7. Pietro Fittipaldi
8. Nick Yelloly
9. Sebastian Vettel
10. Lando Norris
11. Sergio Perez
12 .Callum Ilott
13 .Nicholas Latifi