Lewis Hamilton szerint arról nem tehet a Mercedes, hogy ennyire jók. A brit szívesen harcolna más csapatok ellen is. Nem annyira szórakoztató agyonverni a mezőnyt.

Idén zsinórban az ötödik kettős sikerét aratta a Mercedes csapat. A Ferrarinak most sem jött össze a dobogós helyezés. Így már 96 pont a Mercedes előnye a Ferrarival szemben az összetettben. Lewis Hamilton is úgy gondolja, hogy sokkal izgalmasabb lenne, ha kiélezettebb lenne a verseny a bajnoki címért.

“Erről szól az F1. Izgalmas lenne, ha egy vagy két olyan csapat ellen küzdhetünk meg, akik szintén a legjobbjukat nyújtják. Ha szorosabb a versenyes sokkal jobban előtérbe kerülnek az erősségek és gyengeségek. Sokkal élvezhetőbb. Ha nincs kihívás nem olyan izgalmas. Az F1-nek nem a házon belüli csatákról kellene szólnia. Sokszor volt már így az F1 történetében. Az emberek biztos elégedetlenek a Mercedes és a Ferrari közötti különbség miatt. Mi mindig a legjobb formánkat nyújtjuk. De az nem a mi hibánk, hogy a Mercedes jó abban, amit csinál.”- mondta Lewis Hamilton.