Nagy reményekkel vágott neki a Ferrari az idei szezonnak. Mindennek az ellenkezője valósult meg. Négy futam után a Mercedes toronymagasan vezetett. Az ötödik futamra fejlesztésekkel készült az olasz csapat, de ebből semmi sem látszott. Nagyon elmaradtak a riválisoktól. Így az olasz sajtónál betelt a pohár. Már temették a 2019-es szezont.

A téli tesztek eredményei után sokan a Ferrarit látták 2019-es szezon bajnokának. Eddig nem tudtak a harmadik helynél jobb eredményt felmutatni. Messze elmaradnak a Mercedes teljesítményétől. Az erőforrással nincs baj, de az abroncsokat nem tudják kellően munkára fogni. A lassú kanyarokban gyengélkedik a Ferrari. Mattia Binotto csapatfőnök is elismerte, hogy a fejlesztés nem elegendő. Egyenlőre nem úgy tűnik, hogy látnák a gondokból a kiutat. Az olasz sajtó temeti ezt a szezont. Nem látnak kiutat a gondokból.

“A Ferrari egyre rosszabb. Ha csak egy gond van, akkor az az, hogy elárasztják őket a problémák. Az autó a kanyarokba bemenetkor és kijövet is lassú. A barcelonai pályán az utolsó szektorban nagyon lassúak voltak. Azt is mondhatnám, hogy viszlát 2020-ban.”- írta Corriere dello Sport olasz lap.