Sebastian Vettel kapta el legjobban a Spanyol Nagydíj rajtját. Egy pillanatra a két Mercedes elé került, amivel Valteri Bottas-t zavarta össze. Ez pedig Lewis Hamilton-nak jól jött.

Valtteri Bottas az, akik az idei szezonban a legtöbbször várhatta a pole-ból ra rajtot. Bakuban igen, Spanyolországban nem sikerült megőriznie az első helyét. Vettel egyetlen esélye a rajt volt. A német kockázatot vállalt. Ez a dobogós helyezésbe került. Mélyről próbálta bevenni az egyes kanyart. Három autó halad egymás mellett az egyes kanyar felé. Nem volt elég hely. Mire észbe kapott Max Verstappen már előtte volt. A futam végéig nem tudta elkapni a hollandot. Hamilton-nak jól jöttek ki a dolgok. Vettel kívül, Bottas közeépen, míg Hamilton a belső íven volt a rajtot követően. Vettel szerint Bottast ő zavarhatta össze és ezzel tett egy szívességet Hamilton-nak.

“A lehető legkésőbb akartam fékezni. Valteri is így tett. Ezért nem sikerült megelőznöm. Nem láttam őt, de tudtam, hogy ott van valahol mellettem. Közel lehetett. Ő is későn fékezett. Így nem fordulhattam be úgy, ahogy akartam. Nem lett volna elég hely. Időt vesztettem és másik utat kellett választani. Nagy szívességet tettem Lewis-nek. Megzavarhattam Valteri-t. Egyértelmű volt, hogy nem nyerhetek. Valamit mégis meg kellett próbálnom. Reméltem, hogy meg tudom keverni a dolgokat. Ha nincs az elfékezés szorosabb lett volna.”- mondta Sebastian Vettel.