Mattia Binotto is egyértelműen közölte a véleményét a mait futamról. A Ferrari csapatfőnöke szerint nem volt jogos a büntetés, amit Sebastian Vettel kapott. Az ő véleménye szerint olasz siker született Kanadában.

Sebastian Vettel rajt cél győzelmet aratott Kanadában. Elsőként intették le. Azonban a 48. körben hibázott. A hármas kanyarban lement a pályáról. Visszatért a pályára. Lewis Hamilton-nak nagyot kellett fékeznie. A bírák szerint az ideális ívre nem térhetett volna vissza. Mattia Binotto is elmondta a maga véleményét.

“Ha a szurkolók véleményét meghallgatták teljesen világossá válik, hogy nem volt jogos a büntetés. Nem hiszem, hogy rossz szándék vezette Seb-et. Ő az eset után is elől tudott maradni. Számomra ő nyerte a futamot. A szezon nem ért véget. Ki kell elemeznünk az adatokat. Seb végig a határon autózott. Mikor visszatért a pályára nem volt tapadása. nem tudott volna semmit sem tenni. Néhány óra és kicsit megnyugszik mindenki. Megnézzük mik az erősségeink és a gyengéink. De ma mi nyertünk. Mi voltunk a leggyorsabbak. Ez számít csak igazán.”- mondta Mattia Binotto.