Daniel Ricciardo a Renault versenygéppel a negyedik helyet szerezte meg a kanadai időmérő edzésen. Pierre Gasly-t és Valteri Bottas-t is maga mögé utasította. Lát némi esélyt arra, hogy megvédje pozícióját.

Max Verstappen már a Q2-ben kiesett. Valteri Bottas és Pierre Gasly hibázott az utolsó gyors körében. Ricciardo nem. Így idén a legjobb eredményt érte el a Renault-val. A második sorból rajtolhat Leclerc mellől. Mikor az időmérőről kérdezték nem bírta ki, hogy oda nem szúrjon egyet Helmut Marko-nak.

“Megfogom keresni Helmut-ot. Komolyra fordítva a szót…A negyedik hely értékes számomra. Max kiesett a Q2-ben. Éreztük, hogy lehet esélyünk egy jó helyezésre. Pierre előttem volt négy tizeddel. A gyors körömmel nem voltam túl elégedett. Tudtam, hogy van még bennem tartalék. Neki volt még két friss abroncsa. Így nekem egy tökéletes körre volt szükségem. Még szebb a dologban, hogy Valterit is elkaptam. Láttam, hogy megpördült. Aztán nem tudom mi történt vele a második gyors körén. Öt éve itt szereztem meg az első győzelmem. Úgy tűnik, hogy a június 8 sikeres dátum az életemben. Élvezem ezt a pályát. Először kimentem a Toro Rosso-val a pályára és visszamentem a bokszba. Éreztem, hogy nagyon jó ez a pálya. ….Remélem jó rajtot tudok produkálni. A közepes gumik hamar be fognak melegedni. A lágy abroncsok sokat veszítenek majd a teljesítményükből. Oda kell figyelnünk a boksztaktikára. Remélem dobogóra állhatok és bekerülhetek a tévébe.”- mondta Daniel Ricciardo.