Sebastian Vettel a kanadai futam leintése után elég feldúlt volt. Kihagyta az interjúkat is és a bírákhoz sietett. Visszatérve az első helyezett táblát a Ferrarija elé tette. A bírák két büntetőpontot is kiosztottak a németnek. Vettel szerint vak az, aki a futamon elkövetett hibájáért büntetést ad.

A kanadai futamon Vettel-t intették le elsőként, de Lewis Hamilton nyerte a versenyt. Vettel nem tartotta igazságosnak a rá kiszabott öt másodperces büntetést. Ezt már a leintés után a rádióban is tudatta. Szerinte vaknak kellett ahhoz lenni, ha a hibájáért büntetést kapott. elmondása szerint majdnem falnak csapata az autót. Vettel kihagyta az interjúkat és a bírákhoz sietett. Visszatérve még helyezéseket jelző számokat az autók előtt. A dobogón már Vettel is nyilatkozott. A közönség kifütyülte Hamilton-t. Vettel a védelmében is mondott pár szót.

“A futamot élveztem. A szurkolók nagyon jók voltak. Gyorsak is voltunk. Elől tudtunk maradni. Eleget mondtam a büntetésről. Kérdezzék csak meg az embereket vagy Lewis-t. Nem Lewis-re kell haragudni…De sokaknak nem tetszhet ez a döntés.”-mondta Vettel és erre Hamilton is reagált. “A döntést nem én hoztam meg és nem így akartam nyerni. Szerencsétlen eset volt, de ilyen az autóversenyzés.Ha lemész a pályáról nem szabad az ideális ívre visszatérni. Meleg volt és a fékeket is megterheli ez a körülmény. Lényeg, hogy fontos pontokat szereztünk. “-válaszolta Hamilton.