Magyar idő szerint este nyolc órakor rajtolhatott el a Kanadai Nagydíj. A futam előtt Lewis Hamilton autóját szétszedték, mert valahonnan szivárgott az olaj. A brit nem a legjobb előjelekkel várta a rajtot.

A rajt előtt kiderült, hogy Lewis Hamilton Mercedesében a fékkel voltak problémák. Persze a német gárda kommunikációjában leszögezte, hogy minden rendben van. Majd a futam alatt elválik. A rajtot Sebastian vettel várhatta az első sorból. Mellőle Lewis Hamilton vághatott neki a 70 körös versenynek. A második sorba Leclerc és Ricciardo állhatott fel.

A rajtnál Vettel jól jött el. Leclerc támadta Hamilton-t, de nem tudta megelőzni. Baleset nem történt az első körben. Egy kisebb koccanás volt csak. Alexander Albon-t fogta két autó közre és letört az első szárnyából egy darab. Max Verstappen lépkedett előre. A nyolcadik körben Pierre Gasly állt ki kereket cserélni. Lando Norris autójának hátsó felfüggesztése eltört. Pedig semminek nem ment neki a brit pilóta.

Max Verstappen a tízen harmadik körben már Valteri Bottas-t támadhatta. A finn valami miatt nem tudott jó tempót autózni. A 20. körben elkezdte összeszedni magát Bottas és kezdett távolodni Verstappen-től. Talán a holland abroncsai is kezdtek elfogyni. A Ferrari szólt a pilótáinak, hogy átállnak a ‘B’ terve. Mit jelentett ez? Ekkor még csak találgatni lehetett. Vettel pár körig kicsit visszavett a tempóból. Leclerc viszont gyorsabb köröket ment. Hamilton és Leclerc is közeledett a némethez. A 26. körben Vettel kiállt a bokszba kereket cserélni. A legkeményebb keveréket kapta a német pilóta. Két körrel később állt csak ki Hamilton. Vettel gyorsabb volt a britnél a kerékcsere után. Így nem volt értelme kint hagyni Hamiltont. Leclerc még kint maradt a pályán. Négy és fél másodpercre nőtt a hátránya Hamilton-nak azzal, hogy két körrel később állt ki a bokszba.

Leclerc az élen haladt és tovább kint tartották a pályán. Cél az volt, hogy Hamilton elé hozzák a kerékcsere után. A monacói kerékcsere nélkül gyorsabb tudott lenni a brit pilótánál. A 33. körben Leclerc is kiállt a bokszba és megkapta a legkeményebb keveréket. Verstappen mögé érkezett vissza a pályára, de egy körrel később megelőzte a holland pilótát. A 37. környékén Ricciardo és Bottas csatázott nagyot. A finn körökön keresztül nem bírt az ausztrállal. 23 körrel a leintés előtt Hamilton támadta Vettel-t. A harc az első helyért ment. Vettel is hibázott egyet. A hármas kanyarban lement a fűre. Hamilton jelentette is a rádión a német hibáját. Szerinte nem volt túl szabályos. Az bírák vizsgálat alá is vonták, mert ‘veszélyesen’ tért vissza a pályára a német. Bár ez elég vitatható. A bírák öt másodperces büntetést kapott. A futam végén hozzáadják az idejéhez. Lewis Hamilton esélye megnőtt a kanadai futam megnyerésére. Vettel elkezdte nyomni, mert össze kellett szednie legalább öt másodpercet ahhoz, hogy a dobogó legfelső fokára állhasson. Ez nem sikerült Vettel-nek. Hamilton azért még támadta a Ferrarit. Még úgy is, hogy a kezébe adták a győzelmet. Vettel büntetésével Lewis Hamilton nyerte a Kanadai Nagydíjat.

Eredmény:

1. Lewis Hamilton
2. Sebastian Vettel
3. Leclerc
4. Bottas
5. Verstappen
6. Ricciardo
7. Hülkenberg
8. Gasly
9. Stroll
10. Kvjat
11. Sainz
12. perez
13. Giovinazzi
14. Grosjean
15. Raikkönen