A Kanadai Nagydíjon Sebastian Vettel-t megbüntették. Öt másodpercet kapott és ezzel a győzelme is elúszott. Elég dühös volt a német. A Ferrari nem adja fel. Megtámadják a versenyfelügyelők ítéletet.

Sebastian Vettel a verseny elejétől a végéig vezette a futamot, de a dobogó tetejére nem ő állhatott fel. A hármas kanyarban lesodródott a pályáról. Visszatért a Mercedes elé. Hamilton-nak fékezni kellett, miközben Vettel a Ferrarit szedte össze. Vizsgálat alá vonták az esetet és öt másodpercet kapott a német versenyző. A leintés után Vettel mérgesen baktatott vissza csapata motorhome-jába.

A Ferrari úgy döntött, hogy nem hagyja annyiban az esetet. Tájékoztatta az FIA-t, hogy óvást fognak beadni. 96 óra áll rendelkezésükre, hogy összeszedje a bizonyítékot és hivatalosan is szembe menjen az ítélettel. Az érdekesség a történetben az, hogy a szabálykönnyben le van írva….Az öt másodperces büntetést eltörölni nem lehet és ez ellene óvást sem adhatnak be a csapatok. Ennek ellenére is küzd az igazáért a Ferrari.