Toto Wolff kijelentette, hogy egy cseppetsem sajnálja a büntetett Sebastian Vettel-t. A némettől elvették a győzelmet és olyanért kapott büntetést, ami nem teljesen egyértelmű. Lewis Hamilton viszont elmondta, hogy ugyanezt tette volna, mint a német kollégája. De ha nem fékez mind a ketten kiesnek.

Lewis Hamilton nem tudott teljesen örülni győzelmének. Elmondta, hogy ilyen helyzetben ő is így tett volna, mint Vettel, de a szabályok egyértelműek a pályaelhagyással kapcsolatban. A Ferrari óvást jelentett be. A szabálykönyv szerint ez ellen nem lehet óvni. Toto Wolff nem érzi úgy, hogy sajnálnia kellene Vettel-t. Szerinte ő hibázott és jogosnak érzi a büntetést. Nem akarja szépíteni a dolgot. Örült a 25 pontnak.

“Sajnálni nem tudom Seb-et. Ugyanakkor a csalódottságát megértem. Fordított esetben ők is így gondolnák. Ha Lewis nem vesz vissza a sebességből, akkor ütköznek és mind a ketten kiesnek. A versenybírák mindent megtettek, hogy jó ítélet szülessen. Ezért is tiszteletben kell tartanunk. Még akkor is, ha nem értünk vele egyet. A mi helyzetünkben is volt már így. Ez már csak így megy…..Úgy gondolom semmi jóra nem vezet, ha kritizáljuk őket. Szükségünk van rájuk. Sokszor tapasztalt versenyzők ülnek abban a székben. Ezért is tiszteletben kell tartani a döntésüket. Függetlenül attól, hogy jó vagy rossz a meghozott döntés.”- mondta Toto Wolff.

Lewis Hamilton még a versenyen jelezte, hogy Vettel veszélyesen tért vissza a pályára. Nem sokkal később az FIA vizsgálni kezdte az esetet. Vajon az érintett miként látta a történteket?

“Azt mondanám, hogy általában az első megérzés a helyes. Mikor visszanéztem a felvételeket láttam, hogy fékeznem kellett. A telemetria adatok is mutatják, hogy mekkora fékezés volt. Veszélyes helyzet volt. Ha nem fékezek neki megyek és mind a ketten kiesünk. Más nézőként és más mikor Te véded a pozíciódat. Ez egy ösztön. Nem cselekszel másképp, mert ez benned van. Ha azon a ponton nem veszek vissza, és bal tartok, akkor ott mindketten kiestünk volna. Seb blokkolt engem. Elhagyta a pályát és a szabályok egyértelműek…..”- mondta Lewis Hamilton.