Jenson Button azok táborát erősíti, akik nem értenek egyet Sebastian Vettel büntetésével. Szó szerint elvették a szurkolók elől a csatát és átadták Hamilton-nak a győzelmet. Button szerint Vettel ezt nem érdemelte meg. Több aktív versenyző is kiakadt Vettel büntetésétől.

Button tizenhét éven át versenyzett az F1-ben. Sok mindent megélt a versenypályán és azon túl is. Szerinte nagy kár, hogy a bírák a büntetés mellett döntöttek. Nem érdemelte meg Vettel. Elvették tőle a győzelmet. A nézőktől pedig a harcot az első helyért. Button így véli. Sőt, azt is mondta, hogy nem szabadott volna beleszólni kettejük csatájába. Vettel látványosan kifejezte nemtetszését. A nézők kifütyülték Hamilton-t, de Vettel őt is megvédte. Button nem érzi jogosnak a büntetést.

“nagy csalódást kelt, mikor két többszörös bajnok csatázhatna az első helyét és közbeszólnak a bírák. A nézők sem láthattak egy nagy csatát. Kár érte, mert ez része a versenyzésnek. Semmi több. Seb elkövetett egy hibát. Észre, hogy 160 km/óra feletti tempónál nem lehet csak úgy megállítani az autót. Visszatért a pályára úgy, ahogy tudott. Nem érdemelt büntetést. De a bírák adtak neki. Nem akart ütközni Lewis-el. Így Lewis-t sem volt jó a dobogón látni. Látszott, hogy nyerni akar, de nem így. Kár, hogy nem volt csata és mindenki keserű szájízzel távozott.”- mondta Jenson Button. Damon Hill is elmondta a véleményét. A felesége kemény szavakat is használt.

“Szerintem Sebastian több helyet is hagyhatott volna. Büntetést nem érdemelte meg. Értékes köröket veszítettünk el. A feleségem azt mondta, hogy ha ez a versenyzés, akkor b….a meg. Figyelmeztettem a házunk káromkodásra érvényes szabályaira.”- mondta Damon Hill. Mark Webber is a bírákat támadta. Azt kérdezte, hogy egyáltalán versenyzett élmezőnyben bármelyikük? Az ausztrál szerint őrült volt a büntetés. Giedo van der Garde azt mondta, hogy Vettel helyében még a dobogóra sem állt volna fel.