Sebastian Vettel büntetésétől hangos a világsajtó. Lehet jogosnak vagy jogtalannak nevezni. Újra elégedetlenek a szurkolók. Vettel szerint elég rossz irányba meg a sportág, ha nem mondhatja ki, amit gondol.

Sebastian Vettel elég dühös volt a kanadai futam után. Később lehiggadt és nyilatkozott. Szerinte az, ami most folyik az F1-ben már nem az, amibe gyerekként beleszeretett. A büntetést még mindig nem érzi jogosnak. A Ferrari megtámadta a döntést. Még azon túl is, hogy az ilyen esetekben nem lehet fellebbezni. A végeredményt még mindig nem tekinthetjük véglegesnek. Vettel úgy érzi, hogy a sportág körül nagy a feszültség. Pont ez az, ami jól mutatja….Rossz irányba halad az F1.

“Nagyon szerettem a régi versenyeket. A korábbi autókat, rég múlt pilótákat. Azt kívánom, hogy bárcsak az ő idejükben versenyezhetnék. Sokkal inkább akkor, mint ma. Csak hallgassunk bele a rádiózásba. Hivatalos nyelveken beszélünk. Azt kellene mondanunk, amit gondolunk. Nem értek azzal egyet, amilyen irányba halad ez a sportág. Olyanokról beszélünk, hogy szerzett előnyt vagy sem. Ez nem jó így. Nem ezt kellene csinálnunk az autóban. Ez a sport a versenyzésről kellene, hogy szóljon. A vasárnapi esetről többen így gondolják. Korábbi pilóták és a közönség nagy része is. Sokan elégedetlenek. Nem a versenyzésről szól a sportág. Mostanában a nyilatkozatok is úgy hangzanak, mint ha jogászok használnák saját, hivatalos nyelvüket. Nem arról szól, amiért beleszerettem ebbe a világba. Másképp megoldani a pályára való visszatérést? Nem tudtam volna másképp. Hogyan? Két kezem van. Azon dolgoztam, hogy az autó irányítható legyen.”- mondta Sebastian Vettel.