Kanadában a Renault is csapatutasítást alkalmazott. Így döntötték le a két versenyzőjük közötti sorrendet. Hülkenberg nem támadhatta meg Ricciardo-t. Még akkor sem, ha a a német gyorsabbnak érezte magát csapattársánál.

Erős hétvégén van túl a Renault. Egy erős időmérő után a versenyen kettős pontszerzéssel zártak. A Mclaren nem szerzett pontot. Így a Renault nagyot lépett előre a tabellán. A futam vége felé Ricciardo és Hülkenberg egymás után halad. Hülkenberg autóján frissebb gumik voltak. A csapat érdek most fontosabb volt.

“Noco bosszús volt. Meg is értem őt. Daniel autóján kicsit öregebb gumi volt. Pár gyorsabb autóval is csatázott. Így az abroncsok is rosszabb állapotban voltak. Nico-nak talán meglett volna a tempója, hogy megelőzze. Azt mondtuk neki, hogy szükség van erre az eredményre. Nem szeretem ezt megtenni és nem is a Renault-re vall. Ezt nem akarjuk sokszor megtenni. Biztosítani akartam, hogy a csapat visszajöjjön a versenybe. Fontos volt, mert a Mclaren nem szerzett pontot és fel kell hozzájuk zárkóznunk. Ők most a negyedik helyen állnak.”- mondta Cyril Abiteboul.