Daniel Ricciardo a három évvel ezelőtti Monacói Nagydíjról mesélt. Lewis Hamilton hasonlóképp letért a pályáról és mikor visszaért a hátulról érkező ausztrálnak fékeznie kellett. Ezért Hamilton semmilyen büntetésben nem részesült. Vettel-nek ilyen esetért a győzelmét vették el.

A vasárnapi kanai futamon a hármas kanyarban Vettel megcsúszott és lement a fűre. Mikor visszatért a pályára össze kellett szednie a Ferrarit. Lewis Hamilton-nak fékeznie kellett, hogy ne ütközzenek. Ezért a megmozdulásért 5 másodperces büntetést kapott Vettel és ezzel csak a második helyen végzett. Vettel elég dühösen vette tudomásul. Több korábbi bajnok kiállt Vettel mellett. Daniel Ricciardo is ezen tábort erősíti.

“Ha egy kicsit még balra megy, akkor meg is forog. Ha a füvön fékez, akkor szintén megforgás lett volna a vége. Nem sok hely maradt mellette Lewis-nek. Épp elegendő arra, hogy elférjenek. Én is voltam hasonló helyzetben. Éppen Lewis ellen. 2016-ban a monacói futamon. Lewis a menekülő úton halad keresztül, mert hibázott. Mikor visszatért a pályára majdnem nekinyomott a falnak. Ez a szituáció sokkal meredekebb volt. Ő ezért nem kapott büntetést. Helyesen cselekedtek, mert keményen versenyeztünk.”- mondta Daniel Ricciardo.