A Mercedes csapat versenye nem indult túl fényesen. A futam előtt még darabokban volt az autó, mert szivárgást észleltek. Attól tartottak, hogy Lewis Hamilton el sem tud indulni a kanadai versenyen.

Hamilton második helyről várhatta a rajtot. Vasárnap hidraulikus problémát érzékelt a csapat. Az autót ki lehetett hozni a parc ferméből, a csapat veszettül dolgozni kezdett a probléma megoldásán. A brit el tudott indulni és végig harcban volt a győzelemért. Lance Stroll alatt lángra kapott a Mercedes motor. Toto Wolff nem tudta, hogy ez milyen hatással lesz a Mercedesre.

“Csak egy győzelemnek tűnik, de valójában kemény hétvégén vagyunk túl. A verseny előtt az autó darabokban volt. Szivárgást észleltünk a hidraulikus rendszerben. Nem tudtuk, hogy el tudunk-e rajtolni vagy kész leszünk-e a rajtig. A fél csapat lebetegedett és Lance alatt is felrobbant a motor. Nem tudtuk milyen hatással lesz ez ránk. Összességében nagyon nehéz hétvégén vagyunk túl. Még akkor is, ha kívülről nem is látszik.”- mondta Toto Wolff.