Pénteken tárgyalóasztalhoz ült a Pirelli, az F1-es csapatok és az FIA. Téma a Mercedes aggasztó fölénye lesz. A tavalyi gumikat akarják visszahozni. Ez a Mercedesnek nem igazán kedvezne.

Közbeavatkozást harcolt ki pár F1-es csapat. Nem tesz jót a sportágnak, hogy az eddig nyolc futamból nyolcat a Mercedes nyert. A Ferrari és a Red Bull is hangot adott elégedetlenségének. Az FIA ezt meghallva úgy döntött, hogy péntek délelőtt összehívja a Pirellit és a csapatokat egy megbeszélésre. Téma a 2018-as abroncsok visszahozása lesz.

Tavaly sokan arra panaszkodtak, hogy az abroncsok túlmelegednek. A Pirelli 0,4 millimétert lefaragott futófelületek vastagságából. Ezzel párhuzamosan viszont megemelte azok működési tartományát is, ami azt eredményezte, hogy bizonyos csapatok azóta képtelenek kellően felmelegíteni a gumikat. A Mercedes túlmelegítésre hajlamos koncepcióinak ez tökéletes változás volt. Az elégedetlenek szerint ez a kulcsa annak, hogy a Mercedes ennyire sikeres idén is.

Nem tudni mi lesz a tárgyalás vége. Szezon közben a szabályok változtatásához minimum 70%-os támogatottság szükséges. Hét csapatnak kell igent mondania a módosításra. Egy beszámoló szerint a Ferrari, a Red Bull, a Toro Rosso és a Haas teljes mellszélességgel támogatja a változást. A Renault és a Mclaren nem tudja még miként döntsön. A Mercedes, a Williams és a Racing Point vélhetően ellenezné az ötletet. Ha mégis megtörténne a szabály módosítása, az a Belga Nagydíjon augusztus végén léphetne életbe.