Az versenyhétvége előtt az FIA és a csapatok tárgyalóasztalhoz ültek. A Ferrari kérvényt adott be. Az olaszok visszaakarták kapni a tavalyi abroncsokat. Ezzel nem értett mindenki egyet. Vettel ki is akadt a döntésképtelen csapatok miatt.

Helmut Marko volt a leghangosabb szószóló. A Red Bull fötanácsadója is a tavalyi gumik mellett kardoskodott. Tíz csapatból hétnek igennel kellett volna szavaznia. Azonban döntetlen lett a szavazás végeredménye. Egy szaklap arról írt, hogy olyan ötleteket is feldobtak, melyek izgalmasabbá tenné a sportágat. Sebastian Vettel kicsit kiakadt, mikor a csapatoknak nem sikerült megegyeznie. Egy dologban azért mégis sikerült megegyezniük. A 2020-as év a csapatoknak nagyobb beleszólásuk lesz a gumik terveztetésébe.

“Egyet kéne értenünk abban, hogy egyes kérdésekben egyedül Ross Brawn-nak kellene döntenie.”- mondta Sebastian Vettel, akinek szavait Cyril Abiteboul a Renault csapatfőnöke is kiegészítette.

“Mi a változás mellett állunk. Ám azért nem lesz változás, mert egyes csapatok sokkal jobb munkát végeznek az idei abroncsokkal, mint mások.”- mondta

,,Mi is a változás mellett állunk, ám csak azért nem cserélhetjük le őket, mert egy csapat sokkal jobb munkát végzett az abroncsokkal, mint a többiek.” – magyarázkodott Cyril Abiteboul.