Még egy helyszínen szeretnének Amerikai Nagydíjat rendezni. Így az F1 vezetése még mindig azon dolgozik, hogy versenyt rendezhessenek Miami városában.

Jó pár hónapja folynak a tárgyalok a Miami Nagydíj verseny rendezéséről. Már idén tervbe voltak véve. A helyiek nem őröltek volna neki. Szerintük túlságosan felborítaná az életüket és nagy zajjal járna. Ebből kifolyólag a megállapodás is elmaradt. Az F1 vezetése még nem tett le a futam megrendezésről.

“Hosszútávon tekintünk erre. Olyan város, ahol futamot akarunk rendezni. Csodálatos a helyszín és vibráló. Nagyszerű lenne itt tartani egy futamot. Komplex projekt összehozni egy utcai versenyt…..Olyan irányt kell vennie a tárgyalásoknak, mely minimalizálja a szakadékot a helyiek és az üzlet között. Ki akarjuk dolgozni azt, hogy hogyan lehetne futamot rendezni ebben a városban. Ez kihívást jelent….”- mondta Chloe Targett-Adams az F1 promóterei és üzleti kapcsolatokért felelős igazgatója. A Haas csapatfőnöke nincs elragadtatva az ötlettől.

“Fontos, hogy az F1 terjeszkedjen Amerikában. A Haas számár ez nem igazán fontos. Mr Haas azért indította el ezt a csapatot, hogy világszerte megismerjék a márkanevét. Az Egyesült államokban a szerszámgépek piacának több, mint 50%-a az övé. Szóval egy ilyen helyszínből nem profitálna túl sokat. Ha az F1 tere növekszik a Egyesült államokban az mindenkinek jó.”- mondta Günther Steiner.