Marcus Ericsson tavaly kiszorult az Alfa Romeo csapatból. Tavaly még a Sauber istállóval versenyzett, de 2019-re nem maradt számára hely. Idén a tartalékos pilóta szerepét tölti be. Visszatérne az F1-be, de nem mindenáron.

Kimi Raikkönen visszatért abban a csapatba, ahonnan indult az F1-es karrierje. Igaz, akkor nem Alfa Romeo néven futottak. Hellyel közzel az alkalmazottak ismerősek a finnek. Antonio Giovinazzi a Ferrari neveltje kapott még helyet a csapatban. Így Ericsson-nak nem tudok már versenyautót biztosítani. A tartalékos szerepet tölthette csak be. Visszatérne az F1-be, de nem mindenáron.

“Úgy tűnik, hogy Amerikában folytatom a karrierem. Jól érzem magam. Egyre jobban kezdem érteni az IndyCar fortélyait. Szeretnék maradni. Megnézem mire megyek több tapasztalattal a hátam mögött. 2020-ig hosszabbítanék, de utána nyitott leszek másik sorozatra is. Az amerikai sorozatban van esélyem az élen harcolni. Ez nem könnyű, de az érzés miatt már megéri. Az F1-ben nem éreztem ilyet.”- mondta Marcus Ericsson.