Az idei évre megváltoztattak pár szabályt. Ennek az lett volna a célja, hogy könnyebben tudják a versenyzők követni vagy előzni egymást. Nico Hülkenberg szerint a terv nem vált be.

Nico Hülkenberg arról beszélt, hogy hiába változtatták meg a szabályokat 2019-re, ugyanolyan nehéz követni az elől haladó autót, mint eddig. Az F1 azért tett lépéseket és módosított a szabályokon, hogy szorosabbá váljon a mezőny. A több előzés és izgalmak érdekében cselekedtek. A gyors egyenesekben a turbulens levegő feltűnően nagy szerepet játszik az ellenfelek követésében. Hülkenberg szerint nem sok minden változott.

“Szerintem a helyzet ugyanolyan rossz, mint eddig volt. Közel kerülni valakihez..mondjuk 4-5 tizedre, akkor különösen nehéz a követés. Ha az előttünk haladó egy pillanatra meginog és hibázik, a hirtelen tapadásvesztés néha egészen drasztikus, amit érzünk. Ilyenkor nem tudsz mit tenni. El kell venni a gátról a lábad és talán az ideális ívről is lemész. Olyan, mintha nekimennénk a Kínai Nagy Falnak. Kisebb módosítások nem jelentenek nagy változást. Teljesen más megoldásokra lenne szükség. Akkor talán szorosabb küzdelmeket láthatnánk.”- mondta Nico Hülkenberg.