Dr. Helmut Marko teljesen elképzelhetetlennek tartja, hogy Fernando Alonso a Red Bull csapattal folytassa F1-es karrierjét. A Hondával való rossz viszonya miatt is kizártnak tartotta a visszatérést.

Fernando Alonso a Ferrari csapatból is viharosan távozott. Állítólag az olaszok új kontraktust is kínáltak a spanyol versenyzőnek. Kapcsolata az olaszokkal már nem volt felhőtlen. Egyre több olyan hír jelent meg Alonso-ról, hogy a stílusa kezelhetetlen. Egyesek szerint nehéz vele együtt dolgozni. 2010-ban és 2012-ben is közel járt a világbajnoki cím megszerzéséhez. A győzelem elmaradt így Alonso-nál betelhetett a pohár. 2015-ös szezont a Mclaren színeiben kezdte meg. Visszatért abba a csapatba, ahol Lewis Hamilton-nal zűrös évet töltött.

Alonso akkor elmondta, hogy fő indok a Honda visszatérés volt. Ezért igazolt a Mclaren csapatba. Korábban a Red Bull is többször ajánlatot tett a kétszeres bajnoknak. Persze ez még a ferraris korszaka előtt volt. Sebastian Vettel 2010 és ’13 között mindent megnyert és Alonso szerint akkor kevesen mondtak volna nemet a Ferrarinak.

Fernando Alonso sok kritikát megfogalmazott a Hondával kapcsolatban. Az erőforrást egyenesen GP2-esnek nevezte. Azóta a motor erősebb és megbízhatóbb. A Red Bull-al már futamot is nyertek. Erre a 2016-os hungaroringi verseny óta nem volt példa. Tavaly visszavonult az F1-ből. A pletykák szerint a Red Bull alkalmazhatná a gyengélkedő Pierre Gasly helyett. Meglepetés lenne. Már csak azért is, mert a Red Bull és Alonso kapcsolata nem túl fényes. A legnagyobb kizáró ok a Honda.

“Ez nem történhet meg. Sok változtatást hajtunk végre és sok kiigazítást végzünk. A lehető legjobb formában akarjuk támogatni Pierre-t.”- mondta Helmut Marko.

Alonso-val kapcsolatosan még az pletyka is szárnyra kapott, hogy nem folytatja az együttműködést a Mclaren csapattal. Ezt a hírt mindkét fél cáfolta. Még nem tudni, hogy Alonso mihez kezd a következő évben, de a Dakar Rally is szóba jöhet nála. Ugyanúgy, mint az IndyCar, a Formula-E és a WEC is.