Robert Kubica hosszú kihagyás után tért idén vissza az F1-be. A nagy öröm mellett hajlamos megfeledkezni arról is, hogy a Williams történelmi mélyponton van. A lengyel biztos abban, hogy végig versenyzi a szezont.

A Williams történelmi mélyponton van. Nagy változásokra lenne szüksége a csapatnak ahhoz, hogy ez a továbbiakban ne így folytatódjon. Robert Kubica hosszú időt kihagyott, mert egy rally verseny alatt megsérült. Még az élete is veszélyben volt. Sokan nem hitték volna, hogy egyszer formula autóba ül majd. A lengyel annyira örül a visszatérésnek, hogy képes elfelejteni a csapat gyengélkedését.

“Nem bántam meg a visszatérést. A frusztráció nem jó kifejezés, mert még mindig jobb a rajtrácson, mint a televízió előtt nézni a versenyt. Sajnos az elmúlt három hónap árnyékot vet a teljesítményemre. Már el is feledkeztem arról, hogy az F1 mennyire gyors sportág. Minden gyorsan történik és napról napra él az ember. Sokan gratuláltak akkor, mikor tudtam most következik a neheze. Az F1 egy magas szintű sport. Kemény sport és nagy a verseny. Régebben lehetett tudni, hogy lent vagy fent. Ha megfelelően csináltál valamit, akkor versenyképes voltál. Manapság messze vagyunk ettől. Mélyponton van a csapat. Az a legrosszabb, hogy amennyi előnnyel rendelkeznek előttünk azt nem tudjuk behozni.”- mondta Robert Kubica.