Nem meglepő, hogy valamennyi kis csapat a költségek visszaszorítása mellett áll. Andreas Seidl szerint csak ezzel tudnánk visszakerülni az élre.

Az F1 költségvetése eléggé megnőtt az elmúlt években. 2021-ben nagyobb változások érhetik a sportágat és a költségek visszaszorítása is szóba került. Persze a nagyobb csapatok ezt nem támogatják, de a kisebb csapatok mellette állnak. A Mclaren szerint csak akkor harcolhatnak újra a bajnoki címért, ha visszaszárítják a költségeket.

“Természetes, hogy a lehetőségeinkhez képest alulteljesítünk. Mindent beleértve. Jobbnak kellene lennünk. Nem szoktam kifogásokat keresni a szabályokban és a költségekben. Jelenleg arra koncentrálunk, hogy kihozzuk magunkból a legtöbbet. Persze a jelenlegi körülményeink között. A következő lépést a 2021-es szabályváltoztatás lesz. Remélem jó irányba indulunk el. Ha a bajnoki címért akarunk harcolni, akkor a játékteret is ki kell egyenlíteni. Például a mi csapatunknak is szüksége van a költségvetési sapkára. Csak így tudnánk a top csapatokkal újra harcolni.”- mondta Andreas Seidl.