Lewis Hamilton szerint nem a biztonsági autós fázis miatt nyerte meg a Brit Nagydíjat. Egyszerűen jobb volt a stratégiája és így le tudta győzni csapattársát is.

Lewis Hamilton győzelme nagyban a biztonsági autós fázisnak volt köszönhető. Így gondolják azok, akik a hétvégéi győzelméről beszélnek. Maga Hamilton nem így gondolja. Szerinte úgy alakította a futamot, hogy ő jöjjön ki jobban belőle. Stratégiája jobb volt, mint Valteri Bottas-nak.

“Azt várták tőlem, hogy kíméljem az abroncsokat a futam elején. Én nyomtam, ahogy csak tudtam. Senki sem számított rá. Valteri sem. Pénteken minden szenvedett a gumikopással. Az enyém volt a legjobb hosszú etapokon. Biztos mindenki nézte az adataim. Próbálhatták ugyanazt megcsinálni, de én nem spóroltam. Ők két kiálláson voltak, én egyet választottam. Mikor kimentem a bokszba az volt a terv, hogy megnyújtom az etapot. Négy kört voltam még kint, de kettő még belefért volna. Mindenképp nekem volt a legjobb stratégiám és meg lett volna a 21 másodperces előnyöm. Szóval nem jelentett ez igazán különbséget.”- mondta Lewis Hamilton.