Az FIA több helyszínt célba vett egy esetleges F1-es futam megrendezése érdekében. Lewis Hamilton szerint a versenyzőknek is bele kellene szólni abba, hogy ezek a futamok hol legyenek. Továbbá a brit versenyző Sebastian Vettel-t is védelmébe vette.

Az első pár verseny elég unalmas volt, de az osztrák és a brit futamon már voltak akciók az élen is. Lewis Hamilton szerint nem az új szabályokkal kellene foglalkozni, hanem azzal, hol legyen futam.

“Minden versenyző tudja, hogy hol lehet előzni és hol nehezebb. Nem tudom ki választja ki a helyszíneket. Vannak újak is már a jövőévi naptárban, de az újak között is lesz unalmas verseny. Zandvoort helyett mit lehetne? Csak azért menjünk oda, hogy legyen ott egy futam? Szerintem vannak olyan pályák, melyekre csak politikai és pénzügyi érdekek miatt megyünk. Nem kerül szóba, hogy az ottani futam izgalmas lesz-e vagy sem.”- mondta Lewis Hamilton, aki a Brit Nagydíj után Sebastian Vettel-t is védelme alá vette. “Sebastian az egyik legjobbja a sportágnak. Erősebben fog visszatérni. Én így gondolom. Ezt teszik a nagy sportolók és Ő az egyike.”- zárta Lewis Hamilton.