Többen is nyilatkoztak az elmúlt napokban a 2021-es szabálymódosításról. Nagyon úgy tűnik, hogy elvesztegettek kilenc évet. Pat Symonds szerint ez történt. Most azonban rájöhettek arra, hogy mi tehetné izgalmasabbá az F1-et.

Kilenc évvel ezelőtt betiltották a futam alatti tankolást és egy gumibeszállító maradt a Száguldó Cirkuszban. El kellett dönteni, hogy Pirelli vagy a Bridgestone maradjon. Tankolni nem kell a futamok alatt és a gumik is jobban bírják a terhelést. Egyetlen egy kerékcserére van csak szükség a futam alatt. Ezt is szabály írja elő. A verseny alatt egyszer mindenkinek ki kell állnia a bokszutcába. Valamint két eltérő keménységű abroncsot minimum használnia kell.

Többen arra panaszkodtak, hogy gyorsan kopnak a gumik és túlmelegednek. Erre szerettek volna valamilyen megoldást. A Pirelli megoldást talált a problémákra. De ez nem minden csapat tetszését nyerte el. A gumik teljesítménye hektikus maradt, ami a korábbiaktól eltérő versenyzést és stílust is követelt meg a pilótáktól. Pat Symonds szerint már kilenc éva annak, hogy ebben a kérdésben tévúton jár a sportág.

“Egyértelmű, hogy rossz dolgokat kértünk a Pirelli-től. Nem a kopást kellett volna kitűzni célként. Ez egy komplex probléma. Olyan probléma, melyben még nincs egyértelmű álláspontunk. Rengeteg szimulációt végzünk ezzel kapcsolatban. A kerékcserék nagyon fontos szerepet töltenek be az F1-ben. Tudjuk, hogy a nézők élvezik ezt a két másodpercet is. Így szeretnénk ezt megtartani. Ha bevezetnénk a Le Mans-szerű gumikat, azokkal a végtelenségig lehetne körözni. De ezzel a kerékcserék is eltűnnének.”- mondta Pat Symonds.