Cyril Abiteboul szerint nem a szabályokon kellene állandóan variálni. Ehelyett a pályák vonalvezetésén lehetne változtatni. Talán akkor a versenyek is izgalmasabbak lennének.

Két év múlva nagy változásokon mehet át az F1, de még mindig nem jelentették be az új szabályokat. A módosítások talán izgalmasabb versenyeket is hoznak. Cyril Abiteboul szerint nem a technikai szabályokon kellene változtatni. A Renault csapatfőnöke elmondása szerint a pályák vonalvezetésén lehetne módosítani. Ilyen a francia pálya is. Ha ott módosítanának a vonalvezetésen, lehet izgalmasabb lenne a vasárnapi futam is.

“Talán jobb lenne, ha nem a technikai szabályokon módosítanának állandóan. Többet kellene törődni a pályák vonalvezetésének módosításán. Jobb megoldás, mint mint az autók kinézetére költeni a pénzt. Egy-két kanyart meg lehetne változtatni egyes pályákon és költséghatékonyabb is lenne. Vegyük példának a francia pályát. Kemény kritika érte a versenyt. Vonatozássá vált az egész futam. Csináltunk pár szimulációs tesztet, hogy hogyan tehettük volna izgalmasabbá. Nagyobb összefogást várok a csapatok részéről. Ki kell találnunk a megoldást a pályák javítására. Ha 10 csapat összedugná a fejét, biztos jó eredmények lennének. Nem kellene 2 évet várni sem. Ez már jövőre megtörténhetne.”- mondta Cyril Abiteboul, aki arról nem beszélt, hogy a megbeszélés milyen nézeteltérésekkel járna. A Ferrari és a Mercedes nem ugyanolyan változásokat szeretne.