Helmut Marko mindig megmondta a véleményét. Soha nem finomkodott. Akkor is így tett, mikor Pierre Gasly lefokozásáról kérdezték. A szakember szerint nem volt más választás. A csapatnak reagálnia kell a francia gyengélkedésére.

Egy héttel jártunk a Magyar Nagydíj előtt. Akkor azt mondta Helmut Marko, hogy a szezont Max Verstappen-el és Pierre Gasly-val fejezik be. Eltelt egy hét a nyári szünetből, mikor a Red Bull közleményben tudatta, hogy nem várnak tovább. Azonnal lecserélik Pierre Gasly-t. Helyére Alexander Albon ül majd be. Gasly a Toro Rosso-t fogja vezetni. A francia versenyző legjobb eddigi helyezése egy negyedik hely, miközben Verstappen már két futamgyőzelemnél jár. Nem csoda, hogy a Red Bull megunta és a váltás mellett döntött.

“Pierre-nek gondjai vannak a forgalomban. Ilyenkor pozíciókat veszít. Nem képes előzni. Ezáltal pontokat veszítünk. Erre reagálnunk kellett és esélyt adunk Aelxander-nek. Pierre visszaül a Toro Rosso-ba. Majd elválik, hogy 2020-ban ki ülhet Max mellé a másik autóba. Alexander nagyon jó első szezont fut. A legtöbbet kihozza az autóból.”- mondta Helmut Marko.