Daniel Ricciardo újból azokról az időkről mesélt, mikor úgy döntött, elhagyja a Red Bull-t. Az ausztrál pilóta mérnökét lecserélték és ezért is döntött úgy, hogy távozik.

Daniel Ricciardo még több részletet mesélt el a döntésének hátteréről. Versenymérnöke, Simon Rennie más szerepkörbe került a Red Bull csapaton belül. Voltak olyan futamok mikor ő már ott sem tudott lenni. Simon Rennie végigkísérte Ricciardo-t a Red Bull-os karrierje során. Az istálló azt szerette volna, ha Mike Lugg-al folytatja a munkát. Lugg az F3 sorozatban volt Ricciardo versenymérnöke. Ő inkább a Renault istállót választotta.

“Indok sok volt. Az egyik az, hogy nem dolgozhattunk együtt Simon-al. Ha maradok, akkor már nem ő lett volna a versenymérnököm. Nagyon jó volt vele a kapcsolatom. Az ismeretlen tényező viszont sok volt. Mi lett volna, ha marad? Nem tudom és azt sem, hogy döntő szerepet játszott-e. Ez csak egy volt a sok dolog közül. Persze jött a Honda és minden más, de ez csak apróság volt. A kis dolgok összeadódtak. Nem aggodalmak. Inkább ismeretlen dolgok. Tiszteletlenség lenne az aggodalom szót használni. A Renault és a Red Bull közötti fizetésben nem volt nagy különbség. Nem ez volt az, ami miatt így döntöttem. Nem volt olyan dolog vagy történés, ami miatt így határoztam. Még az sem, hogy a csapat Max-ot akarta támogatni. Vasárnap este elmentem szórakozni. Ittunk párat a barátokkal. Bíztam abban, hogy megtalálom a választ. Hétfőn már pörögtek az események. Szerdán repülőre ültem és utaztam az Egyesült Államokba. Mikor landolt a gépem, azt mondta rendben, sárga és fekete.”- mondta Daniel Ricciardo.