Toto Wolff egyértelművé tette, hogy nem kér a Mercedes Fernando Alonso-ból. Lewis Hamilton és a kétszeres bajnok már versenyeztek egy csapatban, és ezt nem akarják megismételni.

Toto Wolff egy szaklapnak adott interjúban arról beszélt, hogy tervezik-e leigazolni Fernando Alonso-t. A Mercedes csapatfőnöke határozottan elmondta, hogy nem terveznek semmit Alonso-val. Már csak azért sem, mert nem akarják a balhés éveket megismételni. Hamilton és Alonso versenyeztek már együtt és elég viharos szezonjuk volt.

“Nem akarjuk, hogy egyes dolgok újra megtörténjenek. Arra gondolok, hogy ők voltam már csapattársak 2007-ben. Fernandno az egyik legerősebb versenyző. Sokszor nem volt lehetősége, hogy erős autót vezessen…..Nem elég jó pilótának lenned. A körülményeknek is a megfelelőnek kell lennie. Max Verstappen? 2021 még messze van. Most a bajnoki címre fókuszálunk és a 2020-as évre készülünk. Nálunk az a prioritás, hogy az autó gyors legyen Lewis elégedett velünk és mi is vele. A Ferrari egy mítosz és álom, ami néha irracionális. Az olyan márka, mely érdekli a versenyzőket.”- mondta Toto Wolff.

Mi a helyzet a 2020-as felállással?

Toto Wolff azt is elárulta, hogy Lewis Hamilton is megkapta azok listáját, akik szóba kerülhetnek. Az ötszörös bajnok véleményét is kikérte a Mercedes. Végleges döntés még nem született. Valteri Bottas szerződését úgy tűnt meghosszabbítják már Monacóban. Erre nem került sor. Ehelyett a finn teljesítménye esett vissza és nem kizárt, hogy ő is repül a csapatból.

“Igen, Lewis-nak átadtam egy szűkített listát azokkal a nevekkel, akik szóba jöhetnek 2020-tól. A döntést a csapat érdekei alapján hozzuk meg, Lewis régóta velünk van. Kikértem az ő véleményét is. Úgy gondolkodik, mint mi. Esteban és Valteri is megérdemelnél, hogy versenyezhessen a csapatunkban. Sokat kérdeznek már a jövőről. Nem akarok dátumokat kitűzni. Legyen elég annyi, hogy pár héten belül megszületik a döntés.”- mondta Toto Wolff.