Daniel Ricciardo éveken keresztül az élmezőnyben harcolhatott a jobbnál jobb helyekért. Idén azonban csak a középmezőnyben teheti ezt meg. Az ausztrál szerint a Red Bull csapatnak győztes mentalitása van, de ez a Renault istállóból hiányzik.

Daniel Ricciardo 4 évig versenyzett a Red Bull színeiben. Ebből két esztendőt a top csapatban töltött. 2015-ben nem, de ezen kívül minden szezonban fel tudott állni legalább egyszer a dobogó legfelső fokára. A csapat egyre jobban Max Verstappen-re épített. Akkor a hírek arról szóltak, hogy emiatt állt tovább. A Renault csapatot választotta. A Red Bull hiába állt elő jobb ajánlattal. Ricciardo is tudta, hogy kemény fába vágta a fejszét, de egyesek szerint túl keménybe. Minden évben fejlődött a Renault, de idén valamiért megállt ez a folyamat. Tavaly a negyedik helyen végeztek, de ez idén nem biztos, hogy sikerül.

“Mikor beléptem a Red Bull csapathoz láttam, hogy minden a legnagyobb rendben van. Mindent részletesen kielemzünk. Az abroncsokon át, a karosszéria viselkedéséig mindent. Mikor a Renault ajtaján léptem be nem láttam az önbizalmat. Ez nagymértékben hiányzik. Régóta nem nyerte. Ez nem arrogancia. Csak egy csapatnál büszkeségnek és magabiztosságnak kellene lennie. Ez nem éri el a Red Bull szintjét. Valahol érthető. Mindent megteszünk, hogy ez megváltozzon. Kanadában negyedik lettem az időmérőn. Ott úgy éreztem megváltoznak a dolgok. Mindenki boldog volt. De nem nyertük meg a bajnokságot. Mindig hinni kell abban, hogy képesek vagyunk valamit megcsinálni. Ha ezt állandósítani tudnánk, akkor a csatát máris félig megnyernénk, nagy lépés lenne.”-mondta Daniel Ricciardo.