A Renault tavaly a negyedik helyen végzett a konstruktőrök versenyében. Idén ezt szerették volna megvédeni, de nem úgy tűnik, hogy ez sikerülni fog a gyári csapatnak. Egy komolyabb fejlesztéssel készül a Renault. Így mentené a menthetőt.

Ez a szezon nem a Renault sikereiről szól. Persze nem a bajnoki címet tűzték ki maguk el, de a konstruktőri negyedik vagy merészebb álmokban a harmadik helyet szerették volna elcsípni. Ehhez képest sok a technikai probléma. A Mclaren is Renault motorral száguld, de sokkal jobban teljesít, mint az őket kiszolgáló gyári csapat. 43 pont az előnye a wokingi csapatnak és csak a hatodik helyen áll a Renault. Még a Tor Rosso is beelőzte őket. Igaz, ehhez kellett a Német Nagydíjon összeszedett harmadik helyen, amit Kvjat hozott a csapatnak.

A Renault autója nem megbízható. Több versenyen is hibáztak. A a közepes tempójú kanyarokban sem elég jó a tempójuk. A Francia Nagydíjra újítással készült a Renault, de nem igazán vált be. Nem adják fel. A szünetben is azon dolgoznak, hogy mentsék, ami még menthető. Már készül a C specifikációjú erőforrás is. A teljesítménynövelés akkor lesz, mint az A és B specifikáció között volt. Ezt az erőforrásért felelős igazgató Remi Taffin árulta el. A Belga Nagydíjra elkészülhet, de csak az Olasz Nagydíjon kerülhet bevetésre. Minden frissítést megkap a Mclaren is. Ha csak a motort fejlesztenék, az nem segítené őket a Mclaren -nel való csatában. Belgiumba és Olaszországba is visznek más frissítéseket is. A terveik szerint pedig 4-5 futammal a szezon vége előtt fog érkezni egy nagy fejlesztési csomag. A szélcsatorna fejlesztésénél jár a Renault. Erről a karosszériáért felelős igazgató, Nick Chester számolt be,