Napra pontosan 13 évvel ezelőtt ünnepelhette első F1-es futamgyőzelmét Felipe Massa. A Ferrarival aratta első sikerét. A Török Nagydíjon állhatott fel a dobogó legfelső fokára.

Felipe Massa 2002-ben mutatkozott be a száguldó cirkuszban. A Sauber pilótájaként vághatott neki az F1-es karrierjének. A Ferrari juniorja volt és pár év múlva leszerződtette az olasz csapat. Ugyan 2003-ban csak a tesztpilóta szerepet tölthette be, de 2006-ban már a hétszeres bajnok oldalán versenyezhetett a vörösökkel.

2006-ban Michael Schumacher utolsó évét töltötte a Ferrari-nál. 2009-ben szerencse nem állt Massa mellett. Pont a Hungaroringen szenvedett súlyos balesetet. Egy előtte haladó autóról leszakadt rugó találta el a bukósisakját és nyílegyenesen a gumifalba vágódott a Ferrarival. A hétszeres bajnok be akart ugrani a brazil helyére, de épp egy motor balesetéből lábadozott.

Massa sokéig volt az F1 mezőny tagja. 269 versenyen vett részt. 11 győzelmet aratott. 16 alkalommal állhatott a pole pozícióban. 15-ször volt övé a leggyorsabb kör. 936 pontot szerzett karrierje során. Egyszer majdnem a bajnoki cím is összejött a brazilnak. 2008-ban a Brazil Nagydíjon hosszú körökön át azt lehetett hinni, hogy ő ünnepelhet a leintés után, de Lewis Hamilton elhappolta előle.