Michael Schumacher a Mercedes csapattal töltött három évet. Mikor másodszor visszavonult keresni kellett valakit a hétszeres bajnok helyére. Tapasztalt versenyzőt szántak a megüresedett pozícióra. Lewis Hamilton szóba sem jöhetett, de Niki Lauda meggyőzte őket is.

Lewis Hamilton már 6 éve a Mercedes versenyzője. Nagyon sok rekordot megdöntött és négy bajnoki címet is bezsebelt a Mercedes csapattal. Idén is neki van a legnagyobb esélye a trófea megszerzésére. Jöhet a hatodik bajnoki cím. 2012-ban azonban nem Hamilton-t akarta a Mercedes. Az istálló egyköri csapatigazgatója könyvet írt és abból kiderült, hogy egy veterán pilótával akarták pótolni a hétszeres világbajnokot.

“Annak idején nem tudtuk meggyőzni a Mercedes-t Lewis szerződtetéséről. Mindig az volt a válasz, hogy álljak elő más ötlettel. Azt mondták, hogy olyan versenyzőt akarnak, mint Nick Heidfeld. Ő is akarta az ülést.”- áll Fry ’Survive. Drive. Win.’ című könyvben. A jelöltek között Paul di Resta és Jacques Villeneuve neve is szerepelt, de Hamilton-é fel sem merült. Lauda érkezése mindent megváltoztatott. Azt mondta Nick Fry-nek, hogy szerezzék meg Hamilton-t. Ha nem válik be, majd ő fog bocsánatot kérni.

Kövess minket Facebook oldalunkon is. Garantáltan nem maradsz le semmiről.